YeheY Project

We zijn begin augustus gestart met de lancering van het Adopt-A-Learner-project. Momenteel ondersteunen wij 11 leerlingen met hun lunchpakketten en een snack voor hun pauze. Ons budget bedraagt ongeveer 25 pesos per kind per dag. Aangezien ze 20 dagen per maand naar school gaan, betekent dit een maandelijkse ondersteuning van 500 pesos per kind, wat omgerekend circa € 8,- per kind is. Helaas zal dit niet altijd voldoende zijn om alle kinderen dagelijks van een gezonde lunch te voorzien. Af en toe zullen we het moeten beperken tot een gezonde snack. Ons doel is echter om dagelijks een volledige lunch te bieden door samen te werken met lokale ondernemers om de kosten te verlagen en producenten en exporteurs te vinden die producten voor de Filipijnse markt verkopen.

Wij zullen ook verantwoordelijk zijn voor het bedenken van gezonde en leuke ideeën voor de lunchpakketten en zullen de kinderen onderwijzen en aanmoedigen om gezond te eten.

“Yehey!” is een Filipijnse uitroep die vergelijkbaar is met “Hooray!” of “Yay!” in het Engels. Het wordt gebruikt om blijdschap, opwinding of triomf uit te drukken, meestal in informele of feestelijke situaties. Dit woord is een deel van de dagelijkse Filipijnse taal en wordt vaak gebruikt bij het vieren van goed nieuws, kleine overwinningen, of gewoon om vreugde te uiten.

Het doel van het YeheY-project is om samen met omwonenden, ouders, leerkrachten en vrijwilligers de omstandigheden voor jonge leerkrachten te verbeteren. In eerste instantie richten wij ons op het aanbieden van gratis etenswaren aan de leerlingen die deelnemen aan ons Adopt-A-Learner-project. Daarnaast ondersteunen wij ouders die bereid zijn mee te helpen met dit project en iets voor zichzelf willen opbouwen, door hen een klein renteloos microkrediet aan te bieden.

De deelnemers aan dit microkrediet krijgen een bedrag beschikbaar waarmee ze een bijdrage kunnen leveren aan ons YeheY-project. Dit stelt hen in staat om iets voor zichzelf op te bouwen en op den duur zelfvoorzienend te worden. Dit krediet is geen permanente gift; het is de bedoeling dat men via de terugbetaling van een klein maandelijks bedrag de basisschool Bulbugan financieel ondersteunt voor de algemene kosten en het onderhoud van de school. Hierdoor zullen de deelnemers meer betrokken raken bij de situatie op school en hebben ze eventueel ook de mogelijkheid om zelf bereide hapjes of gezonde snacks lokaal te verkopen aan beter bedeelde leerlingen tegen een lage prijs.

Aangezien dit project veel kansen biedt en veel mensen zal helpen, zijn wij op zoek naar mensen die ons financieel kunnen ondersteunen. Een klein bedrag van bijvoorbeeld € 20,- of meer per maand biedt al veel steun en stelt ons in staat om mooie dingen te doen in de Filipijnen. Donaties kunnen worden gedaan via onze donatiepagina op de website